1 Aralık (1. Oturum), 8 Aralık (2. Oturum) 2021 13:00 | IBB Zeytinburnu Sosyal Tesisi

İstanbul’da yaşamak senin için nasıl bir deneyim? Her gün aynı yollardan geçmek veya yeni rotalar denemek, farklı ulaşım araçlarını kullanmak, yol üzerlerinde küçük molalar vermek, tanıdığın insanlarla selamlaşmak, en sevdiğin semtte ufak bir gezinti yapmak..Ama İstanbul gibi karmaşık bir şehirde bazen bu küçük aktiviteler o kadar da kolay olmayabiliyor. Bir semte, bir binaya, bir ulaşım aracına erişmek bazen oldukça yorucu bir deneyime dönüşebiliyor. İstanbul’u yaşarkenki deneyimini şöyle bir düşün, belki de birçok farklı nedenden ötürü, İstanbul senin için pek de erişilebilir bir şehir olmayabilir. Eğer sen de “İstanbul’a erişemiyorum!” diyorsan, bize katıl ve hep birlikte neden erişemediğimizi, İstanbul’da yaşama deneyimimizi nasıl iyileştirebileceğimizi konuşalım.

İstanbul Kent Konseyi (@istanbul_kentkonseyi) ve Koç Üniversitesi (@gsssh_kocuniversity, @futurewellbackstage) olarak HAT etkinlikleri ortaklığında gerçekleşecek 2 oturumluk atölyemizde bir şehre erişmek ne demek ve İstanbul’a erişme deneyimizi nasıl yeniden tasarlayabiliriz gibi soruları düşünecek ve fikirler üreteceğiz.

Atölyemiz “İstanbul’a erişemiyorum” diyen herkese açık!

Yürütücüler:


IMG-8140

Zeynep Şölen Yıldız

Koç Üniversitesi’nden Psikoloji ve Medya & Görsel Sanatlar bölümlerinden mezun. Halen Koç Üniversitesi Tasarım, Teknoloji & Toplum bölümünde doktora çalışmalarıma devam ediyor. Futurewell araştırma grubunda, sosyal ve katılımcı tasarım pratiklerini kullanarak erişilebilirliğin teknoloji desteğiyle nasıl daha sosyal adalet temelli olarak tasarlanabileceğini anlamaya çalışıyor. Doktora çalışmaları dışında edebiyat ve yaratıcı yazıyla, özellikle öykü ve çocuk öyküleriyle ilgileniyor.

ozge (1)

Özge Subasi

Tasarım araştırmacısı; teknolojide tasarım adaleti ve kollektif tasarım çalışmaktadır. Yaşlanma ve erişilebilirlik, paylaşım ekonomileri, ve yeni dönem teknolojik el sanatları uzmanlaştığı konulardır. Lisans derecesini ODTÜ Endüstriyel Tasarım Bölümü’nden, doktora derecesini tasarım antropolojisi üzerine Viyana Uygulamalı Sanatlar Üniversitesi’nden aldı. Uzun zaman yaşadığı Viyana’dan İstanbul’a geri göç etti. 2019’dan beri Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde öğretim üyesidir, sosyal tasarım, tasarım antropolojisi gibi teorik stüdyo dersleri vermekte, kurduğu futurewell ekibi ile geleceğin tasarımını sosyal olarak düşleyen çalışmalar yürütmektedir.

İstanbul’a Erişmek İstanbul Kent Konseyi ve HAT ortak etkinliğidir.

https://istanbulkentkonseyi.org.tr