11 Mayıs 2022 Çarşamba 18.00 | ANAMED.

Etkinlik ilgilenen herkese açıktır.

Bergen ve Arabeskin Toplumsal Cinsiyeti Posteri

Moderatör

Ergin Bulut (Koç Üniversitesi, Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü)
Ergin Bulut 2014 yılında Illinois Üniversitesi’nde doktorasını aldıktan sonra Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nde akademisyen olarak çalışmaya başladı. Bulut, medyanın ekonomi politiği, kültür endüstrileri ve emek, medya ve siyaset, teknoloji felsefesi gibi konularda araştırma yapıyor. Bulut’un 2020 yılında Cornell Üniversitesi Yayınları’ndan çıkan A Precarious Game: The Illusion of Dream Jobs in the Video Game Industry kitabı, 2022 yılında Koç Üniversitesi Yayınları’ndan Aşkla Çalışmanın Politikası: Video Oyun Endüstrisinde Hayaller ve Güvencesizlik Gerçeği başlığı ile yayınlandı.

Konuşmacılar

Sema Kaygusuz
Öykü, roman, deneme, oyun, çağdaş sanat metinleri gibi farklı türlerde üretim yapan Sema Kaygusuz, başka dillere de çevrilen kitaplarıyla, ulusal ve uluslararası birçok ödüle layık görüldü. Almanya DAAD kültür programının davetlisi olarak 2010 yılını Berlin’de geçirdi. Yazar insanmerkezli ikilikçi anlayışa karşı ekofeminist tutumuyla edebiyatta özel bir yer edinmiştir. Aynı zamanda senaryo yazarı olan Sema Kaygusuz son olarak Bergen filminin senaristlerinden biri olarak karşımıza çıktı. Yazar yaklaşık 2,5 yıl süren bu senaryo sürecini, Bergen’in temsil edilme biçimlerini, çalışma boyunca gözlediği arabesk ve toplumsal cinsiyet krizlerini paylaşmak üzere aramızda bulunacak.

Mustafa Avcı
Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İktisat bölümünde tamamlayan Mustafa Avcı, etnomüzikoloji yüksek lisansını İTÜ MİAM’da, etnomüzikoloji doktorasını New York University’de tamamladı. Akademik araştırmalarında Osmanlı ve Türkiye’de toplumsal cinsiyet, müzik ve dans, sesin ve gürültünün tarihi; Amerika’aki Osmanlı Diyasporası’nın müzikleri (1890-1970) gibi konulara yoğunlaştı. Social Science Research Council, Society for Ethnomusicology, New York University gibi çeşitli kurumlardan araştırma bursları kazandı. Bir sanatçı ve besteci olarak aralarında Mardin Bienali’nin de bulunduğu çeşitli etkinliklerde enstelasyonlarıyla yer aldı. Venedik Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan Yuva adlı filme yaptığı müziklerle 2019’da 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Özgün Film Müziği” ödülünü kazandı. Halen Altınbaş Üniversitesi Sinema TV Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.