19 Haziran 2023, 17:00-19:30 | Tamirhane, Bursa

Şehirde yaşadığın mahalleyi ne kadar iyi tanıyorsun? Şehirler çoğunlukla insanlar tarafından ve insanlar için oluşturulmasına rağmen birçok canlıyı barındıran alanlardır. Bu çalıştayda, bu canlı gruplarından biri olan sokakta yaşayan hayvanlara odaklanıyor ve soruyoruz: Şehirlerde birlikte yaşadığımız hayvanların ne kadar farkındayız? Hayvanların nerelerde ve nasıl vakit geçirdiklerinden ne kadar haberdarız?

Nilüfer Kent Konseyi (@nkkonsey @tamirhanenilufer) ve Koç Üniversitesi (@gsssh_kocuniversity @futurewellbackstage) olarak HAT etkinlikleri ortaklığında gerçekleşecek çalıştayda, Tamirhane’nin çevresindeki mahallelerde grupça gezerek birlikte yaşadığımız çeşitli hayvanları daha dikkatli bir şekilde tanımayı, farketmeyi amaçlıyoruz. Yürümeyi planladığımız mahallelerde belki de daha önce hiç farketmediğimiz ilişkileri kayıt altına almanın, insan merkezlilikten uzak, daha adil ve kapsayıcı kentsel tasarımlar için yol gösterici olabileceğini düşünüyoruz. Çalıştaya hayvanlar ve şehirle ilgilenen herkes katılabilir!

Not: Katılmayı düşünenler, bu çalıştayın bir bölümü açık havada gerçekleştirilecek olduğu için yanınıza hava durumuna uygun aksesuarlar, koruyucular almayı unutmayınız.

Mahallemizi Yakından Tanıyalım: Şehirdeki Doğa ve Hayvanlar